dissabte, 18 de juny del 2011

Xarxes de botaló

Al grans vaixells i no tan grans, al botaló solen dur una xarxa per poder anar a fer la maniobra dels flocs o simplement anar tombat per descansar. N'he construïdes algunes i les vos vull mostrar.

DOLPHIN: és una embarcació d'acer de 40mt d'eslora restaurada l'any 2005 a Palma, de propietat alemanya i bandera espanyola. Al començament de les tasques dels caps no la vaig començar jo,  però si les vaig acabar.


Finestra a la xarxa per passar el mort.
La finestra oberta amb el cap dins.
Vaig utilitzar cap negre de 6mm de nylon per la construcció de la xarxa, va ser la primera que vaig fer d'aquestes dimensions. A finals d'any la volen fer nova perquè van a fer la volta al mon i està feta mal bé.

DIRDAM; Goleta turca de 42mt d'eslora de fusta, duia una xarxa feta sense ajustar i el propietari va decidir canviar-la.

Al varador d'Astilleros Mallorca

Vaig utilitzar la xarxa vella per fer la feina al damunt.



Vaig utilitzar 180 mt de cap d'aspecte tradicional  hempex de 6mm.

ISABEL MARIA; es un llaüt aparellat amb vela llatina, te el seu port base a Pollença de 9mt d'eslora. Quan vam anar a Stintino l'any 2005 amb "La Balear" també va venir a la trobada.

Per confeccionar la xarxa vaig utilitzar un cap de Hempex d'aspecte tradicional de 4mm. A començament d'any, me va cridar l'armador per anar a veure la xarxa, no donava fe del que veia, s'havia podrida tota. 
La de baix es la vella, tota podrida.
La he construïda de vell nou, amb un fil blanc del mateix diàmetre i més resistent a les radiacions. El cap (podeu consultar les especificacions tècniques al document adjunt) que vaig fer servir, investigant he descobert que les proves les fan a Dinamarca, crec que allà les hores de sol i la intensitat no és la mateixa, a les illes estan quasi a Africa no en els països nòrdics, on el sol no espitja tant com en aquestes latituds. Crec que en 5 anys el cap no es tenia que podrir d'aquesta manera.

El llaüt ja torna a tenir la seva xarxa.








ALEXA; es un veles de 40mt que m'ha demanat pressupost per fer-li una xarxa nova, la que te instal·lada està deteriorada. A veure si hi ha sort i la puc fer.









 Si voleu fer un taller de confecció de xarxa, ho podem organitzar en voler.

7 comentaris:

Biel Rosselló ha dit...

Fet, en voler podem montar un taller de confecció de xarxes.

LA MAR ha dit...

Ets un artista-artesà Patró. :))

Jaume Amengual ha dit...

bon dia Biel,
posau data i el feim el taller de xarxes...
salut

Jaume Amengual ha dit...

bon dia Jaume,
no te veig pel barri, no creus que es massa gran lo de artista...
salut

Amadeu Ros i Torres ha dit...

Hola Jaume, companys: veig que hi ha feina per fer... Si vols, a Cambrils armem algun tel... Burxant burxant s'aplega al cap.
Rebeu abraçades des de La Marina.

Amadeu.

Jaume Amengual ha dit...

bon vespre Amadeu,
ja tinc aparellades les agulles i el fil per fer el tel, a veure si compartim uns moments agradables.
una abraçada per a tots...

Joan Bonet i Nadal ha dit...

Hola mestre Jaume: en fer el taller jó en som, tant si es monta a través de l'associació de vela llatina o bé si ho coordina en Biel Rosselló mitjançant l'associació Alzina. i si és nivell de particulars jo ho arreglarem es clar!
Salut i bones trobades