divendres, 13 de maig del 2011

Ja pot navegar la Barca de Mitjana?

A començament del mes de febrer vaig dur al tio un plànol d'una barca de mitjana i a finals d'abril ja esta llesta. Encara es podria guanyar la vida als seus vuitanta-cinc anys.

El mestre i la seva obra.

L'hi ha cercat un lloc privilegiat a ca la seva filla.











No se el que ha passat amb aquesta entrada, però el servidor no la guardada i aquí teniu les fotos de la barca.
Si voleu visitar el taller del tio posau-vos en contacte amb mi i anam a veure'l que  es posa molt content.

19 comentaris:

Xavier Corredor i Piferrer ha dit...

La meva enhorabona i la meva admiració pel magnífic treball realitzat.

LA MAR ha dit...

Una obra d'art.

Lluís ha dit...

Fantàstic... quina feina tan ben feta...i,.deumeu..quin coneixement.
Felicitats!

Lluís Estefanell

Anònim ha dit...

La feina ben feta no te fronteres,salut a l'onclo. Massagran

Jaume Amengual ha dit...

Si Jaume, és un mestre. A veure que farà ara...diu que esta vell, ja m'agradaria en ser vell tenir aquesta empenta.
salut

Jaume Amengual ha dit...

bon dia Lluís, si que es fantàstic, si no fos perquè ell esta al costat pareix una embarcació per poder navegar.
moltes gràcies per la visita

Jaume Amengual ha dit...

Cap frontera ni una, l'experiència et dona aquest "do" per fer el que vols si t'ho proposes. mostra.li les fotos al Josep a veure que li pareix.
salut

Stormdrane ha dit...

That's an awesome ship model!

Unknown ha dit...

Ei, Jaume!

Visitar el teu oncle i veure tots els vaixells que ha fet va ser una delicia. Estaria bé trobar un espai on hi pogués tenir exposades les maquetes de manera permanent. Estic segur que tindria força èxit, i encara més si ell mateix et pogués explicar coses sobre els diversos vaixells.

Aquest home deu ser un pou de ciència i estaria bé mirar de recollir d'alguna manera els seus coneixements i experiències.

Una abraçada!

Unknown ha dit...

Extraordinari! això és sabiduria i saber fer bé les coses. Quasi m'atreveria a dir que és una fidel representació d'una altre manera de fer i entendre la vida. Per molt d'anys ens pugueu ensenyar, salut!

Jaume Amengual ha dit...

Hey stromdame,
bien venido a mi blog, muchas gracias por el comentario. Es increible el saber de una cosa hasta donde te puede llevar. Nos leemos.
Un saludo

Jaume Amengual ha dit...

bon vespre Joan,
Sí que estaria be un lloc on poder exposar les barques del tio, però sembla difícil. Sempre passa el mateix hem de esperar a adonar-nos conte del que es capaç de fer quan persona i no li reconeixem fins que es mor. si que es increïble la sabiduria del tio. Cada vegada que vaig a parlar amb ell me conta històries noves. A la darrera entrada vaig parlar de com es van conèixer els meus pares, resulta que els que pescaven a cala rajada eren el pradri i el tio, mon pare no hi va anar. el padri es va posar malalt i mon pare va anar cap allà, aixi va ser com es van embolicar.
moltes gràcies i salut

Jaume Amengual ha dit...

ei Tomeu, comença a navegar el Brandó he??
si que es una manera de saber fer les coses. si que crec que es una altre manera de veure la vida. Van pasar moltes de calamitats. Un detall, elñ meu pare fins als 33anys no va estrenar el seu primer parell de botes i la roba d'aigua, que domes era una protecció, le se feien amb sacs de sucre banyats amb oli de lli i llet per tenir una mica de protecció de l'aigua, crec que aixo te fa ser d'una altre manera de precís i també crec que noltros som la primera generació que no ha passat una guerra i aixo marca, no creus...
salut

Anònim ha dit...

Felicitats al mestre Guiem !! Tant de bo ,molts modelistes sabesin primer, que és una barca ,per a després poder fer el model amb propietat . Jaume,prepara una galeria de fotos de les maquetes del teu tio . Això no es pot perdre. .Repeteixo moltes felicitats!!!!!
Mariner de fortuna.

Unknown ha dit...

Hola Jaume: el recullir tots aquets coneixaments a un o varis llibres és una tasca llarga i dificil pero serà un gran bé pel món de la vela i navegació tradicional i per tots nosaltres i els que venen adarrera.
Jo no ho vaig fer amb els meus concos pescadors profesionals a Porto Cristo i ara m'empanadeix molt. Esper que no et passi el mateix.
Salut per a tots i especialment per l'artesà.
Joan Bonet i Nadal

Anònim ha dit...

hola jaume a la fi decideix a parlar un poc com va tot fas una feina estupenda avui he anat amb el
padri a can sales no ho habia vist
mai li ha agradat bastant es un bon lloc per fer una exposició qualque dia te espere la teva pastera ja esta ok
salutacions

guiem

Jaume Amengual ha dit...

bona proa mariner de fortuna, el tipus de modelisme que fa el tio és una manera de fer la feina que feia en petit, amb la mateixa essència. Ja tenia pensat fer un seguiment al tio, però he pensat un altre cosa, fer una foto o un parell i demanar-li el perquè de la construcció del bastiment, a veure si així li puc treure alguns sentiments sobre la construcció.
moltes gràcies

Jaume Amengual ha dit...

bon dia Joan,
com he contestat al mariner de fortuna es una tasque que tinc pendent de fer, encara no sabia com fer el format, ja he pensat com fer-ho i ja he fer avant, com es diu a bordo, i no pens moderar.
moltes gracies per la visita, salut.

Jaume Amengual ha dit...

benvingut al bloc Guiem,
pel que no el coneixeu es el net del tio guiem, a ell també li encarregaré alguna tasque de la recerca per recavar documentació.
Can Sales pot ser un bon espai per fer una bona exposició de les eines del tio. a veure si avui vaig a cercar la pastera i li propòs el tema que tinc entre mans per recavar la informació.
moltes gracie i fins aviat.