dilluns, 15 de novembre del 2010

Tallers de nusos a l'espai tradicional al saló nàutic de Barcelona



L'experiència de estar al saló nàutic de Barcelona a  l'estand de la FCCPMF a la marina tradicional ha estat molt enriquidora, estar a prop d'una gent que d'una manera o de l'altre te un pensament molt sembant al meu. L'any passat ja hi vaig assistir-hi, em va agradar, per aixo he tornat a repetir i no serà la darrera, si hi ha salut. Enguany he baratat el mosset de l'any passat per una al·lota mes maca, el canvi ha sigut substancial... El passat cap de setmana hi va fer uns tallers de nusos n'Enric Casadevall, un expert amb la matèria i que va visitar el saló diumenge, tinguérem una conversa que va ser molt agradable sobre nusos, barques i ormejos de pesca.


Nusos de tope, d'unió, d'amarrament i de decoració varen ser els temes principals del tallers, la gent que hi va assistir va demanar de fer els nusos que van voler i aixo férem, també no hi va faltar les intervencions d'altre gent que sabia fer-ne i ho posarem en comú, enriquidor per els dos costats. Una miqueta de màgia amb els infants fent uns jocs amb els caps els tenia entretinguts una estona.
El meu amig Felipe m'ha contruit una maquineta de fer caps que es una meravella, caps de petita mena, va molt be perquè es molt manejable i petita. Amb la gent del País Basc férem unes defenses amb cap per el bot a rem que esta restaurant n'Antoni i amb els gallecs un nus per posar les olles a bordo de la dorna Sara O.



El nombre dels estands era reduït, en però hi eren els que hi havien d'esser. Hem ve al cap una pregunta que pens qui hi ha qualcú que ho comparteix. On era l'estand del Consell Insular de Mallorca?  la Balear sure? que fa la Balear? son preguntes que es fa la gent que la coneix i no en sap res. Rafael, Sant Isidre...llaüt de gran eslora,  hi son present cada any, l'únic de les illes en Miquel Huguet ,que ja es un veterà al saló.
Cap expositor de Mallorca, aixi es com recuperarem el patrimoni, amb capital privat?
La festa de cloenda de l'espai tradicional va ser molt agradable, una banda de músics ens va acompanyar i després dinarem allà mateix amb un assortit de menjar que varen aportar els diferents expositors; bon menjar, cançons i bon ambient.L'entrada anava dedicada als nusos hi he partit cap a un altre banda que ja hem parlarem un altre dia després de les eleccions.

4 comentaris:

LA MAR ha dit...

Jaumet, totes aquestes preguntes que et fas tenen una sola resposta: Els polítics de les nostres Illes de tots els signes s'en poden anar allà a on no hi plou.
Preguem per que no es tornin presentar a les eleccions i, si si tenen la barra de tornar s-hi a presentar i sortir elegits a causa del gilipollisme del poble, donar-los canya des d'el primer dia....que nosaltres també en tenim la nostra part de culpa de tot el que passa.

Lino ha dit...

Jaume, la Dorna Sara también es bloguera, puedes ver todo el proceso de contrucción en
www.dornasara.com
Saludos:
Lino

Jaume Amengual ha dit...

bon vespre Jaume,
si que tens raó amb els nostres polítics, se barallen per un grapats de vots i que conservem el patrimoni son quatre rates no ens fan ni cas. A la taula redona de dia 23 s'arreglara tot. la setmana que ve el Brandó anirà a fer companyia al Uep a Vilafranca.
salut


----------------------------------
Lino, entre en el enlace, no en profundidad, es muy interesante el proceso, cuando lo lea todo te lo comento.
un fuerte abrazo
jaume

Felipe Esteve ha dit...

Vaja, veig que te'n recordes de tots...