diumenge, 7 de novembre del 2010

Navegació tranquil·la amb l'Alzina


Aquest dissabte varem sortir a navegar des de l'Arenal amb l'Alzina per assistir a una regata que va organitzar el club.
Vàrem tenir un dia fantàstic que no pareixia de tardor, sol i poc fred. La tripulació estava formada per una colla de professors que no coneixien la navegació amb vela llatina llevat de dos que ja havien vingut altres vegades, esper que els altres tornin per aguantar els meus sermons. Onze embarcacions tradicionals, ens trobarem davant de la platja de palma, varem tenir que esperar una miqueta el vent per poder donar la sortida, no varem perdre els temps, cocarrois i una botella de vi ens varen fer una bona companyia per pair l'espera.

 Parlarem de diferents temes interessant amb els professors de educació física sobre la possibilitat de fer unes sortides amb els alumnes d'Andratx de tercer d'ESO, a la setmana de la mar que es fa allà. També es va interessar n'Ester amb la divulgació dels materials emprats a l'embarcació aplicant els càlculs dels materials i forces que es duen a terme a bordo. A veure que surt d'aquesta iniciativa amb els alumnes de secundaria i de batxillerat.
A la fi va entrar una mica de vent per començar a moure la flota donant la sortida amb un recorregut que ens feia realitzar dos llargs curt que encara no havíem començat i ja sonava la senyal fònica de l'arribada, tenia el comitè taula comanada?





Podria ser una foto de navegació tranquil·la.

El llaüt Nostramar de traves.
La flota esperant el vent.
 Va ser molt agradable la navegació i la tertúlia de després, ja a terra, asseguts a taula parlant de temes de patrimoni amb aquesta gent interessada amb el tema, a veure si els veiem mes sovint navegant amb nosaltres o amb altres embarcacions.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona navegada (VIRTUAL) .Per a començar ,sortir de port i trobar-te amb onze veles esperant te a de fer força goig. Tant de bo ens passes aixó a les costes catalanes!
Enhorabona!
TONI.

Unknown ha dit...

Ei, Jaume! Veig que el blog ja comença a navegar. Enhorabona!

I espero que aquesta iniciativa amb els profes funcioni, perquè cal fer molta pedagogia sobre les embarcacions i la navegació tradicional, especialmente entre els més joves. Cal seguir-ho de prop.

Ems veiem el proper cap de setmana a l'Espai Marina Tradicional del Saló Nàutic.

Fins aviat!

Jaume Amengual ha dit...

bon vespre Toni,
gracies per visitar aquests espai. si que fa goig sortir a navegar un dissabte per la badia i trobar-te una embarcacions per a compartir uns moments plegat allà en mig.
fins aviat.


----------------------------------
bon vespre Joan,
si que pot ser una bona cosa començar per a instruir primer als professors i després envestir a la canalla.
fins divendres al saló.

Unknown ha dit...

bon vespre a tots, realment vàrem gaudir molt el dissabte a bord de l'alzina, tant del temps i la mar que ens brindava el dia, com de les explicacions d'en Jaume sobre tot els temes relacionats amb la mar. Un bon començament en l'aprenentatge d'aquest art... TOT ÉS POSSIBLE I TOT ESTÀ PER FER.... això ha de ser l'inici de la divulgació de tot aquest món, per la meva part,intentaré aportar el meu granet per la zona de ponent amb la meva feina diària. Esper seguir disfrutant dels teus sermons, Jaume!!!
un besada.
Maria Antònia Canyelles

Jaume Amengual ha dit...

bon vespre Maria Antònia,
moltes gracies per les teves paraules al bloc. Quan vulguis podem tornar a sortir a navegar, però aquest pic hem d'embarcar a na Susanna.
Clar que si que esta tot per fer i ho farem amb la col·laboració de tots el que vulguin participar la conservació del patrimoni marítim i de la cultura marinera.
salut i fins aviat

Unknown ha dit...

I tant Jaume, a la pròxima sortida embarcam na Susanna. Imagina't quina tripulació!! Entre eivissenques, menorquins i pollencincs (que no són d'una altre illa, però com si ho fossin...jej!) formarem un "super inter island team!" reees, per a la pròxima un equipasso,segur!!!

besades!

Felipe Esteve ha dit...

Jaume!
Bona navegació, bon berenar i bona companyia. Casi res!!!

Ester i Felipe.

Biel Rosselló ha dit...

M'ha agradat molt. Continua contant, no t'aturis.