dimarts, 7 de desembre del 2010

Vela llatina a les Illes Canàries

Visitant el bloc dels companys de Sant Pol de Mar he vist un vídeo que tenen penjat i no ho havia vist mai i ho vull compartir amb vosaltres.
Les virades son espectacular, veient amb quina facilitat passen el car,  dues troces i l'estil que tenen per mantenir l'estabilitat. 

També el que m'ha cridat l'atenció és que totes les embarcacions són iguals, aixi no hi ha problemes amb els rating, APMs, coeficients...que tots naveguen per igual.

Actualització:


Voldria compartir els que esta passant a "Dubai", on estan fent proves de la "America's Cup" i   naveguen en vela llatina.



6 comentaris:

lino ha dit...

Jaume:
Miguel Gago, el presidente de Rompetimóns, la asociación de Carril que encabeza la organización delos próximos Encontros, residió un tiempo en Canarias y practicó vela latina como deportista federado, un dia deberiamos compartir experiencias con el sobre este tema.

LA MAR ha dit...

Hola Jaume.
Això és vela de competició, emperò jo insisteixo des de la modèstia que això de vela llatina només en te el nom i la forma de la vela. Amb el punt de creu tan amunt quan amolles els davants.....imaginat-ho.
Una abraçada

Lluís ha dit...

Curiós sempre a contra vent o de través..El devant te dos pams i nomes serveix pr fer ferm a proa. amb dos troses i la vela entre l'arbre i la trosa de sotavent. Dificil amb portants. El punt de creu al invers que nosaltres, a 1/3 del puny de pena. i el sistema de penjarse com si fos un "tiovivo".. de un i do el que calen..

Unknown ha dit...

Benvolguts companys, comparteixo la vostra apreciació que de vela llatina canaria en té poca cosa de tradicional. Està bé entendreu com una competició, igualment com es podria tractar de monotips actuals, amb tota la seva publicitat, marqueting i extrema rivalitat; però en cap cas ho considero exemple de navegació tradicional.
No obstant cal ressenyar que em sembla que hi ha més seguidors i afició que no pas la nostra modalitat. Així i tot, prefereixo apostar per la qualitat que no pas per la quantitat.
Salut i bon vent!

Miguel ha dit...

Estic d'acord amb els comentaris que s'han fet. Las vela llatina de la nostra mar és diferent. Si més no, pel que jo tinc entés. Avui mateix (si és veirtat el que m'han dit des de l'editorial) exirirà a la llum un llibre que va deixar escrit mon pare (vell mariner que navegà a la vela llatina en la pesca de l'arrossegament) i que jo li he redactat. I allí n'hi ha un capítol sencer sobre la vela llatina. Ja vos tindré informats.

Una abra´çada.

Jaume Amengual ha dit...

buenas tardes a todos,
Lino,
si que me gustaria charlar con Miguel sobre el tema de las regatas en canarias, a ver si es posible en el encontro de Carril.
un abrazo
-----------------------------------
Jaume,
Estic d'acord en tu de que aixo no es una vela llatina en sí, son invents que no crec que ens hagi de fer canviar el nostre esperit tradicional, en però m'agrada comparar el que fan en la vela llatina a altres bandes.
En Toni Jover va penjar un vídeo sobre la vela llatina a Dubai, es interessant veure aquesta gent tant "fiqui" a unes embarcacions de vela llatina curioses.
http://www.youtube.com/watch?v=O0lkRx-9L3Q
salut
---------------------------------
Lluis,
si que son curioses aquestes matitzacions que fas, com per ejemple passar el car, a mi el que m'agrada es aprendre el que es fa a altres bandes i agafar el que mes me convé.
salut
---------------------------------
Tomeu,
si que en te poc de vela tradicional el que es veu al vídeo, pareix que se juguen les finques, i amb patrocinadors com la "America's cup".
A mi tampoc m'agrada però ho vaig penjar per entendre que si es volen protegir les regates de vela llatina o acabam aixi o de cada vegada serem menys els que hi participaran. La classe Open, a la trobada de Mallorca passada, va anar amb augment i crec que es per aquí que es pot obrir camí. Jo també aposto per la qualitat que no la quantitat.
salut
----------------------------------
Miquel,
jo també n'estic d'acord amb els comentaris que han fer els company. M'agrada recordar i transmetre als meus fill el que coneixem com a vela llatina tradicional. També crec que avui en dia al jovent els hi agrada més la velocitat i es difícil fer-los navegar a vela llatina, els hi agrada'n més las motos d'aigua...
M'agradaria tenir aquest llibre que fas menció per llegir-lo.
salut