dissabte, 18 de desembre de 2010

Tinc hora al mestre d'Aixa (segona part)

A l'entrada anterior vos vaig parlar del viver i en aquesta vos vull explicar més tasques que estem realitzant al llaüt.
Per poder decapar la pintura de l'interior de la popa varem treure el motor (un Solé de quatre pistons), el varem netejar, escatar i pintar.
A punt per pintar-ho.

Ja pareix un altre cosa.
En acabar de fer les feines de l'interior el tornarem a instal·lar i pareixerà nou. Canviarem el depòsit de combustible perquè és massa gran, 80 litres, amb aquest hem tingut tres vegades averia de pobre (que et quedes sense gas-oil), me costa recordar la darrera vegada que he fet combustible, ja que al sortir del port, si hi ha vent, posam les veles i és mal de fer el càlcul de l'autonomia, en posarem un de 30litres.

Per transportar el llaüt amb el remolc anava amb uns suports de rodes (tres parells a cada banda) i sempre quadrava que qualcuna quedava a una clara (lloc entre costella i costella), passava pena de que passes per ull i es fes mal be. He fer un suport on el costat queda recolzat damunt de cinc costelles i així anirà més ben assegut i també serveix perquè no dugui tot el pes damunt de la quilla.
Suport metàl·lic i de fusta ajustat al casc amb una goma de dos mil·límetres.
Amb aquests suports crec que el recolzament és millor.
A arribat l'hora de partir cap a Vilafranca on en Sebastià Vidal realitzara les tasques de mestre d'aixa a la barca.
Entrada del llaüt a les drassanes
Ja dins les drassanes, el Uep den Jaume Escanellas, al darrera (seran companys d'habitació).
Les feines que es duran a terme son;  hem de canviar tot el redó, la tapa regala, cordo, canviar unes pots on anava el viver i una antena nova.

Podridura devora de la roda de popa.
A l'aleta de babord.

Aquí es veu com s'ha desferrat el laminat del redó.

Al redó de popa hi ha una mica de podridura i a reu de la barca està laminat amb cola blanca, quan hem llevat el cordo s'ha desferrat tot, el farem tot de ben nou. La tapa regala i el cordó és canvien tots, estaven gastats, gràcies al nostre veïnat d'amarrament, que ha col·laborat amb el deteriorament d'aquest elements. Les pots de forro on era el viver les canviarem per no posar espitxes. I l'antena es necessària,  ja que n'hem rompudes tres. Hem decidit modificar la posició del pal una mica mes a popa i ens quedara a un terç el punt de creu.
Pensam que estarà llesta a mitjans de febrer per poder anar a pescar les sèpies i els calamars.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Bon dia Jaume i barcada,
Molt bé les entrades d'aquest nou blog. Esper que la feina de la barca vagi bé.
Només afegir que vos desitj molts d'anys i sobre tot bons.

Joan