dijous, 19 de desembre del 2013

2on Parlament a l'Ajuntament de Palma

Avui mati hem tornat a l'ajuntament a defensar una proposta del grup MES per protegir urbanística i patrimonial el barri del Molinar.

Perquè no ens passes el mateix que ens va passar l'altre vegada que vam fer tard, avui a les 9h ja erem allà, però no hem parlat fins gaire bé les 15h.

Adjunt el text que hem llegit.


Bon dia a tothom, gràcies Sr. Batlle:
Som en Jaume Amengual, veí del Molinar de tota la vida. Parlaré en representació de la Plataforma  Salvem el Molinar, ARCA, el GOB i Amics de la Terra.
Valoram positivament la proposta del grup polític MES per protegir tant urbanísticament i patrimonial del Molinar, i ens agradaria l’adhesió dels altres grups polítics.
Arrel de la construcció dels molins a vorera de mar al segle XIX, van sorgir dos nuclis urbans anomenats Molinar de Ponent i Molinar de Llevant.  A les darreres dècades del segle passat, es va destruir bona part d’aquest patrimoni, com al barri obrer del Molinar de Ponent, esbucant-lo sencer, per construir-hi finques de luxe, esborrant tota la seva història.
És el que volem pel Molinar de llevant?
“El Molinar triomfa perquè és un barri integrat al mar”, és l’encant que té, encara es conserva com una barriada, per cert,  la més preuada de Palma, per alguna cosa serà, on milers de visitants de tot arreu venen a gaudir-ne...
Voleu perdre l’encant del lloc o l’hem de conservar?
Vosaltres, els polítics, feis servir les imatges d’aquets indrets com a reclam publicitari. Els ciutadans pensàvem que aquest indrets eren intocables per enganxar als turistes. Aquí al darrera teniu unes imatges actuals que podrien passar a la història la zona rural pel Nort, el passeig pel Sud, la gruta pel Llevant i el Molinar de Ponent desaparegut.
Sou conscients de que tot canvi a la  infraestructura del litoral, modificaria la morfologia de la zona amb una nova ubicació portuària amb els moviments de sediments?
l’ajuntament de Palma haurà de modificar el caudal dels emissaris que aboquen a la badia?
Que passarà amb les banderes Blaves de can Pere Antoni i la Ciutat Jardí, les perdrem per sempre? que diran els turistes?
Té l’ajuntament previstes tots perjudicis que ens pot crear en un futur?

Des de el punt de vista patrimonial, el CMM de Llevant forma part de la nostra postal, dels nostres records... considera’m que una intromissió com la proposada,  el macroport,  espatllarà aquesta postal i romprà l’harmonia de l’ indret,  es pot vorer el canvi que tot això provocaria  als annexes de la documentació ambiental del projecte del port, on avui dia hi ha el port, estarà encimentat amb una rotonda i pista de pàdel...



Al passeig, una ocupació d’uns 600 metres lineals, per on passejarem?



Tot això pot produir un canvi de flux de persones i vehicles incompatible amb l’actual estructura del Molinar i el seu entorn, encara és testimoni d’una manera de viure,  NO com la de l’altre Molinar, que ja esta completament esborrada.
A la nostra localitat s’està gestant un canvi d’imatge de la barriada, és veu amb la nova arquitectura, sobre tot a primera línia, i com es proposa en aquesta sala, es podria regular, com es fa a altres indrets de Mallorca (Esporles, Valldemosa...) a l’hora de fer nova construcció o reforma, i que es mantingues l’encant característic del barri.
Vosaltres, representats del poble, teniu la clau per preservar la cultura del barri,  d’un lloc únic al municipi de Palma. No permetin que per l’ interès privat d’un petit nombre de persones, s’esborri el patrimoni del que desfruita’m tots els mallorquins i mallorquines.
El seu vot,  sobre la protecció del Molinar com a bé d’interès patrimonial, els pot fer passar com els polítics que vam fer possible el prestigi o la ignomínia de la ciutat de Palma.
Sr. Batlle i regidors, els hi demano que votin favorable en aquesta proposició de protecció urbanística i patrimonial del Molinar de Llevant, que encara hi sou a temps.


Moltes gràcies i bones festes

Unes imatges fetes per en Pedro Martínez al Ple de l'Ajuntament.






A la votació tots els grups parlamentaris han aprovat la proposta.

Salut per tots i  bones festes.

4 comentaris:

manolo.meteo ha dit...

Enhorabona per s.ha vostra gran feina i Gràcies per estimar tant ca nostra. Anims i vos envi tota s' ha meva força per seguir lluitant!

Jaume Amengual ha dit...

Moltes gràcies Manolo, no afluixerem amb la lluita per conservar l'encant de la contrada.
Salut i fins aviat

Amadeu ha dit...

Hola Jaume, companys, seguiu endavant i amb ànim. Ens llegim.

L'Amadeu des de Xàbia.

Jaume Amengual ha dit...

Moltes gràcies Amadeu, sí que seguirem endavant, el progrés es mal d'aturar però els hi posarem una mica difícil.
salut i bones festes company.