dimarts, 28 de febrer del 2012

Taller de nusos a Sencelles.

Avui he anat al CEIP Can Bril, a Sencelles, un poblet de l'interior de Mallorca a realitzar un taller de nusos i temes relacionats amb la nàutica als nins de tercer cicle de primaria. Enguany el tema del centre està relacionat amb el mar.



Els tallers de nusos és van consolidant  per a diferents edats i afegint diferents elements relacionat amb el mar queda una mica més complet.
Han estat dues hores amb 28 nins i nines d'11 i 12 anys. He començat amb la confecció d'un cap, explicació dels diferents tipus de nusos (de tope, d'afegir i d'amarrar) realitzant-ne un parell de cada. 






En haver fet el taller els hi he explicat als nins diferents temes relacionats amb la nàutica; evolució de la vela, procedència de les cartes mercatorianes, maneig d'una carta nàutica i d'una brúixola. Els nens han quedat contents però una mica cansats amb tanta informació.
El que he pogut veure a internet i als diferents viatges, és que per ensenyar nusos ho fan amb una demostració i no hi ha una implicació amb els aprenents, crec que amb un taller és on aprenen l'art de nusos i treballar la psicomotricitat fina.