dimecres, 22 de febrer de 2012

Paradeta de "chupa-chups" a la platja.

El desembre de 2010 vaig fer una entrada que avui no podria fer, l'entrada fou la pesca del jonquillo perquè l'han PROHIBIDA.
He estat seguint aquests dies les informacions que han estat publicades i les que m'han contat els meus contactes. Aquest cap de setmana han vingut els nostres amics de la CEE i han precintat totes les  "jonquilleres". Sí sí com ho sentiu, han anat a bordo i les han precintades. Van arribar el divendres i anaren a Pollença, les barques encara no estaven totes amarrades i precintaren les que estaven en terra, al se'n demà totes precintades. La història comença l'any passat quan el Consell Insular de Mallorca presenta els ormejos de pesca tradicionals i no inclou les Jonquilleres i les cataloguen com a ormejos d'arrossegament, clar el "cop" no fa la mida reglamentaria i per aixo les han precintat. Lo millor son les propostes dels comissaris que els hi han proposat que si posen les malles del cop (40mm) com les d'arrossegament sí que poden desenvolupar la pesca, sí,  se deuen pensar que els jonquillos poden arribar a fer mig quilo cada un, la seva grandària  màxima és de uns 6cm, quin passeig per dins les malles que es pegarien amb aquest forat tant grossos.
Ja han arribat els primers acudits per no plorar, els pescarem amb jigging, palangres, nanses...
Les raoles enguany les farem de farina, no seran tant bones però seran més barates.
Una pesca, que jo sàpiga dels meus abans passats, ve del segle XIX ara venen els llestos i la prohibeixen, a veure com acaba aquesta història perquè sinó els pescadors acabaran venent "chupa-chups"a la platja.

1 comentari:

LA MAR ha dit...

Més valdria es ficassin amb la pesca d'arrossegament tan bèstia que els nostres ecosistemes pateixen dia rera dia