dilluns, 25 de juliol del 2011

Trobada de l'Estalella (Llucmajor).

Aquest cap de setmana ens hem trobat a l'Estalella una dotzena de barques, vuit de la badia de Palma, dues de la costa del llevant i dues de Porto Colom amb una cinquantena de  tripulants.
El punt de trobada de les barques era a les set del matí, jo vaig fer tard, als voltants del cap enderrocat, set barques per navegar tots plegats cap a la trobada. Dues barques navegaven a vela amb un terral fluix fins que totes les barques passaren per devora i engegaren els motors.

L'alzina




La Balear navegant a l'alçada del cap Blanc
A l'alçada de la torre de l'Estalella vam fer una aturada d'avituallament, ens abarloarem per berenar (els mallorquins berenam a qualsevol hora) i un capfico. 
Foto: Jaume Rosselló.

La música tradicional no faltà a bordo del Sant Antonio de Padua (foto: J. Rosselló).
Al port de l'Estanyol esperava la tripulació per sortir a navegar pels voltants, fins davant de la platja del Trenc, on tornarem per anar a dinar al costat de l'illot de Estanyol i a redós de la Punta Plana.


Na Laia es va estrenar a la canya del Brandó.

L'Alzina amb Cabrera al darrera.

La tripulació passava una penada...
Una vegada fondejats, abarloats a La Balear, amb l'aportació de tots començar el dinar. El plat triat per la majoria va ser el trempó; tomàtiga, ceba, prebe verd, poma...tot tallat molt petit i amanit (noltros diem trempar, a Catalunya vol dir un altre cosa...) amb oli i sal, i una llesca de pa moreno com a cullera. No faltà la sobrassada i d'altres productes mallorquins. A bordo es respirava molta germanor, que me va fer sentir molt bones sensacions que abans no havia tingut a d'altres trobades a Mallorca i que enyorava amb la meva gent. 

La tripulació de La Balear ens va saber cuidar excepcionalment, moltes gràcies.

N'Aina i na Marga amb el trepó a les mans.

La síndria ben fresqueta dona molta d'alegria.


No va ser necessari fer ombra, el temps ens respectà tot el dia amb un cel tapat i ningú tenia ganes de partir, és que s'estava tant a gust...  però tot s'acaba i vam fer avant cap a terra.

El patró jove al timó amb el seu amic Albert.
Una vegada a terra les tripulacions ens refrescarem a la cantina del port. Les berbenes del pobles ens convidaren a fer un passeig pel llogaret que donava un ambient festiu. A la nit l'organització ens va asseure a taula per sopar i fer l'entrega de records de la trobada.

Record de la trobada.
El diumenge els temps ens va fer la punyeta i no vam poder sortir a navegar per l'aigua de bimbolla que queia.  En Biel Rosselló me va demanar  a veure si coneixia un "afinador" de corns i li vaig dir que jo el faria sonar.
Amb aquest color pareix d'altres aigües.
Afinant el corn

El vam fer sonar.
La gent va començar a escampar, la pluja no aturava i es va donar per acabada la trobada.

El temps amenaçava per tornar a Palma.
Vull agrair l'esforç de la gent que ha fet possible la trobada i al club per la seva amabilitat. Esper que aquesta trobada sigui un punt de referencia per la seva continuïtat amb l'ajud de tots.

He de dir que estic molt content que a Mallorca es comenci un moviment de recuperació del patrimoni sense ànim de lucre que, des de el meu punt de vista, és el que hem de fer amb una col·laboració desinteressada dels que seguim aquesta cultura marinera. També trob a faltar que els pescadors del lloc s'impliquin amb l'organització d'aquests esdeveniments. 

9 comentaris:

JAVIER POMAR ha dit...

Tot el que està escrit desde el cor, com és el que acab de lleguir, està per damunt de qualsevol exigència literària o ortogràfica.
Enhorabona Jaume,segueix així.......
Ahhhhhhhh!!!!!! Moltíssimes gràcies per obrir-me les portes d'aquest altre MON DE LA VELA

SALUT.JAVI

Lino Prieto ha dit...

Que envidia Jaume, tuvisteis un muy buen día de navegación por lo que cuentas, que no falte de nada!!

Unknown ha dit...

Ens ho passarem d'allò millor! Ja estic frissant de tornar-hi l'any vinent.

Salut, bon vent i per molts d'anys!

Jaume Amengual ha dit...

Ben vingut al bloc, Javi, me costa expressar-ho, però raja aixó, un document del que he viscut en un moment. Ja te tenc a la llista de tripulants per la propera regata de vela llatina, els hi pots dir als teus amics de la vela de competició que hi ha un altre tipus de navegació, la tradicional.
Moltes gràcies

Jaume Amengual ha dit...

Hola Lino,
tenemos la suerte de tener este escenario para poder realizar este tipo de actividades y como dices tu, que no falte de nada...
hasta pronto

Jaume Amengual ha dit...

si Tomeu, ens ho molt bé, hem de repetir i no falta esperar a tornar a l'Estalella, farem una navegada i un dinar a bordo del Brandó, que ja te data.
salut

Miguel ha dit...

Quina meravella...! La vela llatina torna a regnar a la mar!
He gaudit d'allò més llegint i veien aquestes imatges.

Una abraçada.

Jaume Amengual ha dit...

Bon dia Miquel,
si que és una meravella veure com a diferents llocs pareix que reprèn l'esperit tradicional.
moltes gracies per la visita.
PD: com ha anat la publicació del llibre?

Joan Bonet i Nadal ha dit...

A mida que la gent torna gran, cobra seny i es passa a la VELA de tota la vida, que duïm arrelada al cor i a la sang.
Endevant amb l'important tasca de recuperació de bastiments i a navegar, en familia, en regata, a trobades i ara jà alguns en solitari, que hi farem!.
Salut i bona entrada Jaume!