dimarts, 9 d’agost de 2011

Fira "Ran de Mar"

El passat cap de setmana es va celebrar la fira Ran de Mar a la barriada del Molinar. Una trobada de pintors, neteja del litoral per part dels bussejadors sense fronteres, brodadores i 6 embarcacions tradicionals que navegàrem pels voltants de la barriada. Sortirem a navegar amb un ventet fluix, encara no havia entrat l'embat (tèrmic que es produeix a la badia casi cada dia devers les 12 del migdia). Fondejàrem la cala Portixolet on anàrem nedant a terra per veure les obres dels pintors.

El primer bany de n'Aina a bordo.


El llaüt fondejat a la cala Portixolet.
Els pintors es trasbalsaren una mica, ja tenien els quadres quasi acabats quan de cop i volta es fondejà un llaüt al davant i la panoràmica canvià. Esborra o afegeix per la nova creació. La veritat és que me va sorprendre la facilitat que tenen alguns en canviar el quadre amb un tres i no res, els resultats m'agradàren molt.

En aquest carbonet, el llaüt no hi era i el va afegir en arribar.

El que volia captar eren les palmeres, al final el Brandó va guanyar a la inspiració de la pintora.Aquest fou el quadre guanyador.
 Després de dinar vam anar a veure si ens emportàvem el llaüt a l'amarrament, però els pintors no ens deixaren, els deixàrem el llaüt i més tard vàrem salpar.


 Al se'n demà hi havia la fira, el passeig estava ple de artesans que venien els seus productes i altres nomes exposaven. Jo vaig estar ajudant a l'exposició del tio Guiem amb les seves barques.
Les barques del tio tingueren molt d'èxit.
 Al passeig es va concentrar molta de gent, també hi sonaren grups de musica nostra i uns grups de ball de bot animàrem el cap vespre.
A que esta guapa...
 Vull donar l'enhorabona a la gent de les diferents associacions del barri que va fer possible l'èxit de la festa amb la seva feina impagable.
Després de pensar-ho un parell d'any,  he vist la possibilitat de fer una trobada d'embarcacions tradicionals a la meva barriada implicant a pescadors, adobadors i peixaters del barri per fer més marinera la festa. A veure com ragen les idees hi ho feim possible.

6 comentaris:

LA MAR ha dit...

L'any que ve la trobada Jaumet !!

Biel Rosselló ha dit...

A veure si és vera. Només fan falta un parell de barquetes i moltes ganes. Pocs i ben avinguts.
Ànim Jaume.

Unknown ha dit...

Molt bé Jaume! Em vaig quedar bocabadat de la gentada que es va "arremolinar" a la Fira ran de Mar. L'any vinent Trobada d'embarcacions tradicionals al Molinar, compta amb nosaltres.
Salut i bon vent

Unknown ha dit...

Perdona Jaume però he de fer una observació important, com a Ministre de Marina, que ets, de la República Independent d'Es Molinar crec que has de liderar aquest projecte i fer-lo extensiu no sols al àmbit illenc si no també al continental. Uep!, és simplement una humil opinió

Joan Bonet i Nadal ha dit...

Jaume: l'any qui vé, hi haurà galtades per sortir pintats als cuadres dels artistes, haurem de llogar cadiretes, si hàs de menester una mà i unes hores de dedicació, compta amb jo.
Si no, esper qu'el FINET surti pintat l'any proper.
Salut per a tots i una especial besada per n'Aina

Amadeu ha dit...

Collons tio, sí que ho està.

Besadetes des de Xàbia.

Amadeu i Fani.