dijous, 11 de novembre de 2010

Cap de setmana al saló nàutic de Barcelona.

Aquest cap de setmana vaig al saló nàutic de Barcelona per fer uns quants tallers de nusos i de confeccionar xarxes a l'estant de la Federació catalana per la cultura i el patrimoni marítim i fluvial a l'espai tradicional. 
Imatge del taller de l'any passat al saló
El divendres a l'horabaixa es faran els primers tallers, seguirem dissabte i els diumenge al mati. Es faran nus de tope, d'unió, d'amarrament i entalladures. També hi podrem confeccionar caps i fer xarxes. Els nusos decoratius també seran presents.
Vos hi esper a tots i totes.


3 comentaris:

Miguel ha dit...

Sembla interessant aqauesta tasca. Jo, que sóc fill de mariner i tots en la meua família han estat mariners (menys jo)sempre he viscut rodejat de caps, cordells, nus, xarxes... i per això quan veig que n'hi ha algú que en sap fer d'aquells nus que en feia mon pare, la meua admiració cap a aquesta persona és gran.

Salutacions.

Jaume Amengual ha dit...

bona tarde Miquel, es una cosa que si no ho recuperam aviat tot anirà amb cinta americana i no es sabrà fer cap nus, a veure si amb aquesta alternativa en puc ensenyar un parell (mallorquí) als que vulguin.
salut que no cansa.

Joan Sol ha dit...

Ei, Jaume!

Fas bé d'aclarir això del parell mallorquí; és a dir, que no n'explicaràs només dos sinó uns quants més.
Segur que serà molt interessant, a més de necessari, perquè, a banda que és una cosa que es perd, penso que és imprescindible, per a qualsevol mariner que se'n consideri, dominar aquestes habilitats bàsiques de l'activitat marinera.

Una abraçada!