dimecres, 21 de novembre del 2012

Germania Nova

Després d'un temps d'estar a la ronsa per aquestes aigües, he decidit escriure una història d'una embarcació. Es van posar en contacte amb mi per veure si podria fer una xarxa per el botaló d'una embarcació de 48m d'eslora. La primera impressió que vaig tenir a bordo va ser de tenir un projecte entre mans molt gran.
En veure el nom, em va xocar la paraula "nova" vinent d'una embarcació clàssica i aquesta placa me va obrir la curiositat veient 1908 i abaix 2011, no entenia res. Vaig trobar un document que ho va destapar tot.

Peça interior del botaló.
Va ser construït a l'any 1908 per les drassanes Friedrich Krupp Germaniawerft a Kiel, Alemanya amb 399 tones de desplaçament d'acer i una eslora de 196 peus. Va participar a les prestigioses regates de Copa Kaiser abans de ser capturat com a premi de guerra pels britànics dins el 1914. Subhastat dins 1917, va ser rebatejada  pel seu nou propietari noruec com Exen i portat als Estats Units. A l'any 1922 canvia d'armador i li tornen caviar el nom, Half Moon. Venut un altre cop, va servir com a salón/casino flotant  dins el riu Miami i es va enfonsar  al pas d'un huracà durant el 1926,  però el reflotaren. Durant una tempesta dins 1930, es va enfonsar per últim cop en un arenal a poca fondària i es fa servir com a  destinació de busseig.
 Un milionari alemany ha fet construir una rèplica del Germania a les drassanes Marin, a Pontevedra.


Confecció de la xarxa:

Va ser un encarreg especial perquè no volien nusos, un sistema que no havia posat mai en pràctica. Inicialment volien que la mida de la malla fos de 8cm de llarg per 6cm d'ample amb cap de 8mm, per jo era massa petita la malla perquè quan una embarcació  fica la proa dins l'aigua, no l'atura ni una xarxa i pot ser perjudicial pel botaló quan entra dins de l'aigua o quan surt pel filtrat de l'aigua que fa molta pressió. Me van escoltar i la malla es de 20cm de llarg i 10cm d'ample amb cap de 10mm.
Les mides son: botaló 8m, vents 13.7m, amplada a la proa 4m.

Per la confecció de la xarxa he fet servir 1200m de cap.

Això era el que duien de protecció per la tripulació.





Començament de la instal·lació a terra des de la bastida.



És com quan vas al modista que ho embasta per cosir-ho després.




 


És pot apreciar la tensió que li he donat per com es vinclen els vents.




La feina ja està acabada i el vaixell ha partit cap a Canàries per després anar a fer xàrters al Carib.