dilluns, 13 de juny del 2011

Centenari del llaüt "San Antoni de Padua"

Ahir vàrem celebrar una trobada d'amics per celebrar un esdeveniment importat per les embarcacions tradicionals, 100 anys del llaüt San Antonio de Padua.

 Les formes del bastiment delaten l'edat, la proa molt fina i la popa no en parlem. No te res a veure amb els llaüts que es construeixen avui dia, pocs des de el meu punt de vista.


 En Xavier Mulet es l'armador de l'embarcació i va organitzar una trobada en mig de mar per fer una navegada tots plegat. Set embarcacions participarem a la navegada des de cala gamba, pot base del llaüt amfitrió, fins davant del molinar, amb un ventet, a l'entrada de l'embat, que ens va deixar un bon gust de boca.




Els corns foren els sistemes de comunicació.


Unes coques amb trempó i unes cerveses acompanyades de musica mallorquina; xeremies, flabiol i tamborino feren l'espera de l'arros una mica més bona de dur.
En Xavier tocant la xeremia.
L'arros fou deliciós, gràcies a la cuinera.


Alguns fins i tot es decidiren a ballar una mica, molt be per cert.

 En acabar el dinar no podia faltar la síndria i l'ensaïmada llisa banyada amb cafè i herbes casolanes. Es feren uns obsequis a l'armador, uns llibres, unes plaques i jo vaig decidir fer-li el regal in situ, vaig anar a desmontar la troça i el dogal i els vaig construir de ben nou, li va fer molta il·lussió a nen Xavier.






Va servir com a demostració dels treballs en caps.

Ben content amb la seva nova troça i el dogal
Moltes gràcies Xavier per organitzar aquesta festa tan maca i a veure qui serà el pròxim que posi taula per reunir-nos per xarrar del que més en agrada, la mar i les barques...i els oficis que els envolten.

5 comentaris:

Unknown ha dit...

Molt bona síntesi del centenari del llaüt San Antonio de Pádua. Ens ho passarem d'allò més bé. Bona navegada, bona bauxa de sonades i ball tradicionals, molt bon dinar, però el millor de tot excelent companyia... bona gent! A veure qui d'aquí cent anys encara dona que dir?

Anònim ha dit...

molts d'anys per tots barca i armador, quina llastima que em vaig enredar de cami i ja no vaig arribar, gracies Jaume pel relat. JOrdi

Jaume Amengual ha dit...

bon dia Tomeu,
si que vàrem passar un bon dia, ho hem de repetir...
salut

Jaume Amengual ha dit...

Bon dia Jordi,
te vaig posar falta a l'esdeveniment.
salut

Joan Bonet i Nadal ha dit...

El fer el mes de Juny a Menorca també té un costes, llàstima de festa perduda, jà li donarem una aferrada a n'en Xavier i molt d'anus pel bastiment!
Bon regal i bon taller Jaume!
Salut per a tothom