dimarts, 3 de setembre del 2013

ADAMASTOR, la barca del metge Ripoll

L'altre día vaig anar a veure le meu tio en Guiem Amengual Taberner, "Gallines" de mal nom al seu taller amb un historiador en Pere Galiana que està escribint un llibre de la història del barri del Coll den Rabassa. Alla hi va viure el meu padri  en Jaume Amengual, que un moment donat, al temps del moviment el van desterrar.

Vam parlar de contrabando, topònims, camps de tir, refugis... però no vos vul parlar d'aixo, mentres els parlavan, rebostejant per els calaixos del seu taller, vaig trobar unes fotos que vos vull mostrar.

A un taller que tenia al carrer Ventada, al barri del Molinar, va construir un llaüt que quan el va tenir fet no va passar par la porta i la va aixemplar el portal per poder-la treure. A les hores, en casi tot el barri van començar a empenyer la barca fins al port amb parats -elements de fusta amb una dent untada de seu perquè la barca llenegui- sense tracció mecànica.

Sortida del taller amb l'ampliació feta.

La gent que estirava defora.

Començava el camí cap a la mar.

Al carrer Cortecera cap a l'església (no se si van passar per damut de la manxeta)





Es veu un home amb un parat a la ma i un altre a terra.



Al cap de cantó de can Punta.

Devant el bar Molinar






Foto de família al varador del club.


Fent de picapedrer per arreglar la portassa del mestre.

Avui en dia les barques ja no es trejinen d'aquesta manera, camions, remolcs...altres temps.

La setmana pasada, ja tenint les fotos a la meva mà, vaig fer aquestes imatges de la barca al mateix pantalà que esta l'Alzina a l'Arenal.

Per cert, que esta en venta, no fa gaira temps va morir el metge i els hereus es veu que no la poden mantenir o que fa poca via...